logo
會員電郵 :  密碼 :    會員登記 忘記密碼
主頁  |  每日熱話  |  MB Store  |  家Fun號外  |  專家信箱  |  會員日誌  |  最新活動  |  課程及講座  | 
搜索

【產品試用】韓方美肌 - Atoclassic

已有 3820 次閱讀 2017-5-18 17:27

23 APRIL 2017(SUN)

依家好多韓國護膚品推出,其實都真係有點花多眼亂,唔知揀選邊隻好。多謝Wishh!為我帶今次Atoclassic嘅體驗,等我可以一試傳民中嘅還原童顏肌~
 
ATOCLASSIC可能我地就比較少聽到,但原來佢係韓國係好HIT,而且仲有100年歷史,是古時的又甫韓醫院,該醫院是古時王和王族的醫院,從御醫開始延續了3代,歷經100年的傳統韓方,其皮膚療法治療了約30萬以上的患者。

在2010年又甫韓醫院開創了Atoclassic,宗旨是使用純天然漢方成份,絕對無添加、無色素、無防腐劑、無人工香料、無類固醇等等化學成份,無論是敏感性肌膚或孕膚,都可放心使用。

Atoclassic 舒緩精華原液(菊花精華)~
 
又甫皮膚秘方,高濃縮上千朵菊花和優秀的韓藥材混合而提取成。可快速緩解因霧霾或化妝引起的皮膚刺激和壓力。蘊含14%以上菊花和天然韓方提取,改善暗沉肌膚,打造像花一樣綻放的童顏皮膚。有明顯美白、抗老效果,從根本上解決肌膚問題。

佢嘅質感有點似啫喱狀,同一般用過嘅精華素有所不同,不過塗上手後就可以即時感到好水潤,好容易被皮膚吸收,味道又帶點金銀花淡淡香味添~
 
使用方法好簡單,早晚在敏感的皮膚部位均勻抹開讓皮膚吸收。雖然係咁....不過我就成塊面都用,因為我成塊面都係好敏感,尤其係依段生理時期皮膚就得別差,依個時候當然要補補佢嘛! 

佢都幾易推開,感覺都好水潤,塗抺後加少少按摩就可以完全吸收,而且就好似長時間鎖住水份,感覺都唔錯。 

Atoclassic 鎮靜強效面霜(槲寄生面霜)~ 
槲寄生在古代被記錄為神聖靈草,它有超強生命力。功效能強效補水,提升皮膚免疫力。其抗酸化作用可以除去皮膚中生成的活性氧,預防老化,使乾燥和失去彈力的皮膚迅速得到鎮靜。 

鎮靜強效面霜就運用了100年傳統秘方,採用以槲寄生為中心的韓方提取物和可強效補水的乳木果油,提高皮膚免疫力,其抗酸化作用可以除去 皮膚中生成的活性氧,預防老化,使乾燥和失 去彈力的皮膚迅速得到鎮靜,從皮膚深層給予彈力和蓬勃感,打造童顏肌膚。

包裝內附有有一枝小匙,用嚟取適當份量嘅面霜,真係既方便又衛生~
 
乳白色嘅面霜質地好柔軟,而且易推易塗抺,仲帶有點點草本氣味~
 
使用方法同樣好簡單,使用與菊花精華液之後,將可以將面霜平均塗上面。我用後都覺得皮膚即時變得水漾有光澤,感覺飽滿有彈力,而且又唔會有痴笠笠嘅感覺,所以感覺都唔錯。不過我自己就比較鐘意係晚上厚身咁塗一層,咁就可以係開冷氣瞓覺嘅時候都可以加強補水。

美白護理面膜 - 綠豆美白面膜~ 
 
一盒5片嘅美白面膜~ 
 
含綠豆、升麻、天花粉等韓方藥材高濃縮精華,能改善黑斑、雀斑等問題,有效提亮膚色。 

採用提取白桉樹的低刺激天然天絲纖維做面膜紙,那就可以容易定位和貼面~
 
敷上後覺得都好貼面,而且眼角、鼻位同埋嘴角位都好照顧到,整塊面都可以覆蓋~ 
 
敷上大約15分鐘之後,先除下面膜用,然後輕輕按摩將餘下精華輕按入皮膚。精華完全唔覺得好黏笠笠,而且用後都覺得好保濕同埋滋潤。這三件產品我用左差唔多兩星期,我個人覺得都唔錯,最鐘意就係佢嘅補水成份,塊面有返啲光澤,就可以做返個靚媽啦!


More Information : 
Website:www.wishh.com


https://www.facebook.com/kinseymama/

路過

雞蛋

鮮花

握手

雷人

評論 (0 個評論)

facelist

你需要登錄後才可以評論 登錄 | 會員登記

廣告服務|MyBB.com.hk

GMT+8, 2020-11-29 05:07 , Processed in 0.011797 second(s), 12 queries .

Powered by Discuz! X1.5

© 2001-2010 Comsenz Inc.

x