logo
會員電郵 :  密碼 :    會員登記 忘記密碼
主頁  |  每日熱話  |  MB Store  |  家Fun號外  |  專家信箱  |  會員日誌  |  最新活動  |  課程及講座  | 
搜索

TePe 專業口腔護理系列 ~ 試用文

已有 553 次閱讀 2015-12-21 19:44 |個人分類:BB試用文|關鍵詞:normal style 健康

由細細個開始,就好著重牙齒健康,不過自從細個時比人話我成日刷牙,話淨係刷朝早就得啦!自嗰日開始!我棚牙整到今日有埋個女都仲要護理梗~所以老一輩千萬唔好亂噏!而家睇牙醫嘅費用遠遠高出本來要用牙膏千萬倍。自己個人亦要有自己嘅主見!所以我個女嘅口腔健康不容忽視!而我亦會不妥協佢抗拒嘅態度,而我當然有自己一套去泡製佢令佢刷到牙仔!而我亦深信良好嘅習慣要從小培養嘅,只不過我一日未斷氣,我都會督促我嘅小朋友刷乾淨D牙,因為牙齒反映出一個人嘅健康同習慣。事不延遲~~

今次有幸試用呢個TePe 專業口腔護理,都要理解吓佢係乜背景,TePe成立於1965,都幾十年曆史,仲要係致力生產高品質口腔保健產品嘅瑞典企業,獲全球50多個國家嘅專業口腔工作者同消費者推薦並使用嘅口腔產品睇到呢度,我已經放心晒比阿女同自己用佢嘅牙刷嘞!



而呢套TePe 專業口腔護理有以下五個系列
TePe Kids 
TePe Mini
TePe Tuft
TePe Plaqsearch
TePe Supreme

而我阿女就使用梗以下呢枝TePe Mini
刷頭細細又纖幼,仲有4款顏色選擇

BB十個有九個都唔鐘意刷牙喇~我自己秘訣係好似日本人咁周圍刷,所以我唔會局限阿女淨係廁所刷,佢係有時訓喺度,或坐喺SOFA度,甚至乎睇電視同時進行間幫佢刷,而佢亦好樂意自己刷埋一份,所以我都唔會阻上佢。呢隻牙刷比其他牙刷纖細同迷你刷頭設計我係好BUY的!所以連阿女都好鐘意用佢刷牙,除咗個柄太長之外,我冇任何挑剔了。

記住3個月就換一枝牙刷維持返牙齒嘅清潔力呀!咪一枝牙刷用到冇。其實我唔駛3個月就換一枝,因為我阿女嗜好係掉牙刷落廁所或者幫廁所刷牙,唔知幾時學台灣妹妹裝廁所水比爸爸飲呢。

TePe Supreme
刷頭纖幼到好似攝入牙隙一樣! BEST BUY!


而我自己都受惠,可以試用呢枝TePe Supreme,佢係一枝雙層刷毛牙刷,用落真係好似按摩梗牙肉一樣,一試難忘,最重要係佢嘅纖幼程度,好似可以攝入去牙縫隙縫咁深入清潔,所以我好鐘意用佢,因為好少會用到咁清潔徹底嘅雙刷毛牙刷。

TePe Kids兒童牙刷

100%瑞典製造‧專業牙醫師推薦,等BB大少少就會比佢用。

TePe Plaqsearch
 
鑑於呢粒似藥丸嘅TePe Plaqsearch要5歲以上先用得,故此由媽媽我嚟代勞,咀嚼後就會見倒唔乾淨嘅地方染咗色,我嘅係呈少少粉紅色,染咗色嘅就係自己刷得唔夠乾淨嘅地方!用後吐出漱漱口,SO FAR自己總算乾淨,只有少少呈染色部份。絕對方便用嚟睇小朋友刷牙乾唔乾淨。

TePe Tuft

呢枝Tuft對於我阿B呢個年紀就啱晒,一D好難刷嘅位置都可以刷倒,絕對係清潔牙齒嘅好幫手!

by the way,唔知有冇聽胡楓講過,話牙膏唔需要用得多,小童牙膏份量只需一粒綠豆大小已足夠,成人最多兩粒綠豆。千其咪當咗自己老豆係開牙膏廠喇。

歡迎邀請 親子活動/産品試用/出席活動:

 E-mail: [email protected]


路過

雞蛋

鮮花

握手

雷人

評論 (0 個評論)

facelist

你需要登錄後才可以評論 登錄 | 會員登記

廣告服務|MyBB.com.hk

GMT+8, 2020-10-31 17:36 , Processed in 0.012903 second(s), 12 queries .

Powered by Discuz! X1.5

© 2001-2010 Comsenz Inc.

x